26 december 2009

Julpanik!

Halloj alla! Julhelgen lider mot sitt slut, hoppas ni alla är nöjda, mätta och belåtna! Jag har spenderat julafton med min bror och hans familj. Vi blev tolv personer på gården som de köpte i våras, riktig gammeldags jul med brasa i spisen, levande ljus i granen och hela paketet. Supermysigt. Och kan man tänka sig att tomten susade förbi, hade inte tid att stanna men han lämnade fem (!) säckar med julklappar under trädet ute på gården, och han glömde sin stallykta där också... märkligt!

Kommer ni ihåg att jag skrev i senaste inlägget att jag skulle kolla över barnens julklappar, så att allt var under kontroll innan jag lade mig... nåja, jag orkade inte det då, så när jag sitter och slår in julklapparna på julafton och lägger i prydliga högar för att få översikt över att alla får lika många, så inser jag att jag har köpt två till minstingen och typ åtta till de andra två. Det var dessutom bara kläder i paketen. Nämen shit, det här går ju inte, hon kommer ju att bli gruvligt besviken! Jag fick panik! Vad skulle jag göra?! Dra och vals och säga att jag glömt klapparna hemma och sen störta ut och köpa flera när vi kommit hem?? Näe, ingen bra idé. Jag fick helt enkelt slänga mig iväg där och då för att se om nåt var öppet så jag kunde panikköpa några klappar till till lillstumpan. Gränby Centrum utanför Uppsala var tvärstängt, men då kom min svägerska på att ICA Maxi borde vara öppet fortfarande. Jag kom infarande som ett jehu, oduchad, osminkat med håret på ände, fem minuter innan de stängde och slet åt mig några julklappar i panik... hur man blir 700 kr fattigare...

Detta gjorde så att jag för första gången i mitt 45-åriga liv missade Kalle Anka! Men hujedamig, ingen jul utan Kalle! Well, huvudsaken att jag räddade julafton för lillfröken... får se på Kalle nästa år istället!

Hur som helst, så var detta min sminkning dagen innan julafton. Sista arbetsdagen innan några dagars ledighet alltså. Jag försökte vara lite julig i sminket, och letade dessutom fram mina tomteörhängen som alltid åker fram en gång om året.




Tja, nu har jag ju redan förträngt vad jag använt tror jag, jag har ju inget minne... hmm, måste vara åldern! Bra att ha och skylla på iallfall :-)!
Om jag anstränger mig lite så tror jag att den gröna mitt på locket var från Manly, det mörkare i globlinjen är en av singelskuggorna från VLD, den supermörkt gröna ni vet. Det röda under ögat är från Noubas double bubble.


Läppenna Cranberry från IsaDora och läppstift Devil från MUS.



Det va de hele... sen drog jag iväg för att fira jul.

4 kommentarer:

Sminkan sa...

Det är du och Emma som vågar, och klarar, kombinationen rött och grönt med sådan glans!

Emma P sa...

Wow, vilken häftig julsminkning Marina, den var verkligen kalasfin, eller julfin kanske:) Tur att du lyckades rädda julen för minstingen, och Kalle Anka kan du ju se nästa år, förresetn är karl Bertil så mkt bättre!

Apropå Sminkans kommentar så kan jag ju tillägga att jag nog aldrig hade testat rött och grönt om det inte vore för att du är så fin i det...

Unknown sa...

Gud så snygg julsminkning!

marinamake sa...

Sminkan! Men du vågar också, det är jag helt övertygad om!

Emma P! Tack snälla! Å jag gillar Karl-Bertil också, men han föll helt i glömska i år, vi satt och åt som bäst då! Hmm inte visste jag att jag lyckat få dig och möjligen nån annan att testa kombon rött/grönt, är den så annorlunda? Du passar ju dessutom väldigt bra i det... också!


Marie! Tack snälla du!

I morse var det återigen dags att filma in veckans video till min Throwback Thursday serie på kanalen. Så det fick bli en gammal palett från...