21 december 2009

Bling bling

Tycker ni att det är dags för lite juliga sminkningar? Well, hos mig så lyser julinspirationen med sin frånvaro, känner mig inte sugen alls. Har väl för mycket annat att tänka på kanske. På sistone har jag en tendens att bara grabba tag i första bästa smink som kommer för mig, känner liksom inte för nåt särskilt... lite trist, julen är ju ändå bara en gång om året, och den är ju liksom till för bling bling och annat lull lull, och det är ju sånt jag gillar. Nåja, det blev inte juligt idag heller...

Därmot så testade jag en grej jag köpte igår när jag sprang på stan med barnen för att jaga julklappar, det är från MAC och jag kan inte kalla det glitter, inte heller skimmer vet inte vad det är, nåt sorts mellanting. Tjusigt är det iallafall, jag antar att man kan använda det lite överallt, men jag har lagt den över ögonskuggan idag. Det blir ett otroligt tunnt, fintmalt glitter som är superfint. Tycker det är så läckert när det är så där finmalt att man inte kan se själva kornen liksom, glittret bara är där på nåt vis, vet inte hur jag ska förklara. Reflects Blue står det på burken som är en sån där likadan som deras pigment ligger i.




Som vanligt så ser man det ju inte alls lika tydligt som i verkligheten... Mitt smink är trött och slitet, har fotat sent ikväll, skuggan ser lite urvattnad ut.
På en bas av eyefix från Face har jag lagt Blue Flame från MAC och så det där glitter/skimret ovanpå (Reflects Blue), highlighter är Wedding från MAD. Cake eyeliner Navy från Face. Under ögat penna från MUS, Deep Blue Sea med både ögonskuggan och glittret ovanpå, jag öste på med det där glittret runt om överallt. Kajalen är också Deep Blue Sea. Mascaran Pulse Perfection från Maybelline.


Som bas tog jag idag Dream Matte Mousse från Maybelline och pudret är från MAC. Rouge Gentle från MAC (idag igen... ny favorit!) och lite highlight på kindbenen och upp mot tinningen; Belightful från MAC.



Munnen blev så blek och emlig så jag brydde mig inte om att fota, det är iallfall ett nytt läppglans från MAC, Dazzleglass Via Veneto från MAC. Blir nog bättre att använda det ovanpå ett läppstift med lite mer färg kanske.

För övrigt så är nu julgranen på plats. Visserligen oklädd, men på plats. För första gången på flera år råkade jag ut för att stammen inte passade i julgransfoten. Jäkla typiskt, med ingen karl i huset längre och jag har ingen aning om var vi har någon såg/yxa eller liknande så fick jag ta till en stor fläskig gammal kökskniv som jag aldrig använder till nåt, och så satt jag och hackade på stammen längst ner så flisorna yrde i hela vardagsrummet, men till slut så fick jag ner den i foten iallafall. Seger! Så nu står den där och doftar så det känns i hela huset, klädd får den bli i morgonkväll.

5 kommentarer:

Bitte sa...

Makeupen matchar ögonen!

Åh tack för att du påminner om reflects blue. Jag har ett par "reflects" som jag sällan använder. Nu måste de testas.

Sminkan sa...

Wow, vad vackert! Jag tycker du är otroligt glammig och fin i dina gnistrande makeuper nu tre dagar i rad! Och vadå, glitter kan man ha året runt så kommer inspirationen till våren så är det bara att ejaka och damma på strasstenarna då med! Men jag håller med, julen ger lite alii för att leva ut de värsta lustarna på glitter och kitch-fronten.

Emma P sa...

Superfint smink! Härligt att du glittrar och glammar så tycker jag:)

Fru Choklad sa...

Väldigt snygg makeup. jag har också ett sånt där skimmer/glitter från MAC får nog rota fram och använda det.
Marinas seger över granen: Kan inte låta bli att le strot när jag ser för mitt inre hur du sitter där med en gigantisk kniv och slåss med granen. Du är härlig du :)

marinamake sa...

SminkJante! Ha ha, jaa jag har väl alltid varit lite "blåögd" hå hå hå! Åhh finns det flera... det har jag missat. Då måste jag kolla upp det!

Sminkan! Oh men tack, jag är visst inne i en liten glitterperiod tror jag! jag håller med dig absolut, glittra kan man alltid, men det känns ju extra kul så här runt jul och nyår!


Emma P! Tack snälla du! Nåt måste man ju göra för att piffa till tillvaron lite, eller hur ;-)!

Fru Choklad! Tack! Aha, då kanske vi kan få se en lite glittrig makeup från fru Choklad så småningom då??

Jodu, du ser helt rätt i ditt inre... julgranen låg över vardagsrumsgolvet, jag står på huk med änden av stammen i knänä och hackar och slår med värsta slaktarkniven så flisorna yr över hela vardagsrummet, ha ha, men jag vann!! No way att jag springer till nån av grannarna bara för att få hjälp att få ner den eländes julgranen i foten. Mig kan själv!
Ha en superskön jul på dig nu, så hörs vi av. Puss och kram!

The Royal Europe Palette - Nomad Cosmetics

Sååå jäkla trött i morse. Trots att jag var ledig igår. Helt knockad när klockan ringde. Vi börjar ju liiite tidigare den här veckan pga av ...