20 juli 2009

I have a BAD hairday!

Jaha govänner... nu undrar ni ju vad det här är för nåt, är hon en så dålig fotograf att hon bommat ögonen.... daahhh!? Nej då riktigt så kass är jag inte... men jag tänkte ni skulle få se hur jag ser ut innan jag har tampats med plattången... som jag för övrigt anser vara guds gåva till kvinnan! Utan den skulle jag inte överleva! Det lustiga är att jag fick den nu i julas i julklapp från sminkskolan (ja om ni kommer ihåg att jag gjorde ett försöka att bli lärare där?). Då hade jag ännu inte kommit på idén att jag skulle spara ut min totalt råkorta lugg, som jag i alla år har haft avklippt i typ.... hårfästet. Vad ska jag med en sån till tänkte jag. Nåja jag får väl ha den i min MUA-väska eller nåt. Nåja, jag fick sen för mig att spara ut luggen, ska försöka få till en sån där sned hängande lugg.
Hur enkelt är det med en hängande lugg, när ens hår krullar upp sig som på en pudel, jag bara undrar?? Åhh, det är då det är sååå bra med en plattång, såklart får det inte regna eller ens vara fuktigt i luften för då är det kört! I morse blev jag extra påmind om varför jag varit så superkortklippt de senaste tio åren... JAG FÅR FRISPEL!! För även med en plattång så vill det sig inte riktigt vissa dar. Jag plattade och plattade och det spretade och spretade och hur jag än bar mig åt så ville inte håret dit jag ville. Till slut gav jag upp och åkte till jobbet. Så alla ni med hyggligt rakt hår, VAR GLAD! Ni kan ha vilken frisyr ni vill utan att sova med en arsenal av prylar och medikamenter under kudden, ha långa hängande luggar utan att bränna upp håret med diverse innan.... suck!
Sådär, nu har jag spytt lite galla över mitt hår! Nu till sminket. Det blev lila. Såklart eftersom naglarna är lila med Midnight Star från Orly.


Jag blev riktigt nöjd med sminket iallfall (alltid någe, he he). Lite fläckigt i yttre vrån, men det syntes inte så mycket IRL, så det gjorde inget. Trots att jag använt skuggor från Viva la Divas svarta palett, så blev jag ändå nöjd.
Bas för skuggorna: Eye fix från Face.
Highlight: den näst ljusaste av de lila skuggorna i VLD svarta palett.
Mitt på locket: den tredej ljusaste från samma palett.
I yttre vrån och upp över brynbenet: Mystic Night från Everyday Minerals.
Duttade även ditt en liten highlight precis mitt på locket för att ljusa upp det en anings. Den allra ljusaste i lila raden av skuggorn i paletten, precis i en dutt mitt ovanför pupillen.
Under ögat: penna från MUS, Violet Storm med Mystic Night ovanpå.
Kajal: Snow Flake från MUS.
Eyeliner: Define A Line från Maybelline.
Mascara: Define A Lash från Maybelline.

Primer: Smashbox Photo Finish Foundation Primer.
Bas: Mineral Loose Powder Foundation 83 Amber från Maybelline.
Puder: Loose Face Powder nr 2 från Face.
Rouge: Shimmer Dynasti från MUS.
Bronzing: Noubas Earth Powder nr 3.
Läppenna: Icy Dream från MUS.
Läppglans: Crystal Lips Marilyn från MUS. Har utgått till min stora sorg!
He he, på bilden har jag lyckats kapa håret på min vänstra sida, så sprötet syns inte... likasåbra det!

Lugn och stillsam dag, kom hem och allt står där man lämnat det när jag gick på förmiddan. Sköönt! Lite konstigt känns det att det är så tyst och lugnt här hemma. Men jag passar på och njuter, för det vara inte länge ;-)!

Sminka lugnt!

10 kommentarer:

Emma P sa...

Himla snygg make, du är väldigt fin i mystic night:)Och vilket trollhår du har på första bilden, då är plattång inte fel...

marinamake sa...

Emma P! Hi hi, jaa trollhår var ordet, du är roligt du! Jag känner mig som typ Charlie Chaplin eller möjligen Karl-Bertil Johnsson (du vet, han på julafton...) nöööördig!

marinamake sa...

Emma P! Jaa åå tack, jag gillar Mystic Night, är jätteglad att du skickade den till mig! Ska nog så småningom beställa en full stor förpackning!

Fru Choklad sa...

Sminket är jättesnyggt och en riktig Marina klassiker.
Spel på håret ja. Det kan man verkligen få. Som du vet har jag rätt långt hår, men de senaste månaderna tycker tom jag att det varit föööör långt. Hade jag utsläppt så hängde det faktiskt ner i glipan mellan skinkorna och när man börjar kunna använda håret som toapapper är det dax att klippa sig, så igår kapade jag 1½ dm av håret. Plötsligt känns det som om jag har jättekort hår (fast det fortfarande går ner på midjan. Lite läskigt, men också skönt som bara den. Nåja det växer ju ut och om typ ett år är det nere vid rumpan och slänger igen :)

Fru Choklad sa...

Btw så måste jag tillägga att om du står ut så tycker jag att det är väldigt snyggt när du drar fram flikar så där över kinden och har lite ostyrig lugg i pannan (det raka) det blir lite Liza Minelli a la Cabaret vilket jag tycker är en supersnygg look.

marinamake sa...

Fru Choklad! Hå hå hå, va du är rolig, fick värsta skrattattacken, toapapper ha ha ha! Jag såg framför mig hur du sitter på toan och håret hänger ända ner i toastolen, fy och usch! Tja, du tycker att du känner dig korthårig just nu... och jag känner att jag håller på att få spel för att jag är så långhårig. Ha, det är lustigt hur det kan vara! Åh tack jag jag ska kämpa på med flikar och plattad lugg... men jag skulle behöva en liten klippning bara för att forma frisyren lite, men min frissa är ju på semester och sen vet jag att hon är superbokad hela augusti, så ni läre höra många svordommar över håret från det här hållet framöver ;-)! Å andra sidan, då har håret kanske blivit så pass långt att hon kanske kan fåt till lite mer av den frisyr jag eftersträvar, när det liksom finns lite mer att ta av, vi får se! Liza Minelli var ju snygg i håret, hmmm kanske kan va nåt!

Sanna sa...

Så snyggt!
Jag hade ingen aning om att du hade lockigt hår:)

Sminkan sa...

Så snyggt! Du passar i färgerna och det ser kalasbra ut i appliceringen. Superdag!

Bitte sa...

Verkligen en underbar makeup. Perfekt!

Du är så rolig:) Jag fick mig ett gott skratt när jag läste om bestyret med håret.

marinamake sa...

Sanna! Tack! Näe, det är ju inte så lätt att veta... jag gör allt för att dölja det ;-)!

Sminkan! Tack för komplimangen!

Sminkjante! Tack! He, tja alltid roar man nån ;-)!

The Amrezy Palette - Anastasia Beverly Hills

Har haft en ledig dag idag. Jag skulle följa mamma och hjälpa henne besikta bilen vid lunchtid. Vaknade tidigt så jag tänkte att jag hinner ...