27 april 2009

Orange

Orange är verkligen inte en färg som jag brukar ha, i alla fall inte mer än som accentfärg, möjligen. Jag har i princip aldrig varit ägare av ett oranget nagellack, och om jag haft ett har jag aldrig trivts i det... helt fel färg för min grisskära hudton. Nu fick jag iallafall för mig att jag ville ha ett oranget lack, så när det var superbilliga priser på Black Onyx så beställde jag ett, typ för en tjuga. Tja, man får vad man betalar för kan man väl säga. Penseln kändes billig och spretig och lacket var lite tjockt. Sen hade jag dessutom för bråttom så jag har kladdat och sabbat lite, men men, i morgon åker lacket av igen.

Har försökt hitta "rätt" nyans orange när jag vimsat runt på h2t och diverse andra ställen men det är ju svårt att handla på måfå och inte sett irl. Vi får se, orange är ju inte det jag strävar mest efter så jag kanske skiter i det.




Kände inte för att ha helt orangea ögon, så det blev lite uppblandat med diverse annat.



Den gröna skuggan hade lagt sig i veck när jag kom hem (bilderna tagna sen i eftermiddags), så jag fick fixa lite, har ju använt eye fix från Face, och jag vet inte om jag inte lät den torka tillräckligt länge kanske.

Bas för skuggorna: Eye Fix från Face.
Inre vrån: Sound från Face.
Mitt på locket: Sunrise från MUS.
Yttre vrån: Flamenco från MUS.
Highlight: Goldglow från MUS.
Under ögat: Flamenco och Sound.
Eyeliner: Cake eyeliner lilac från MUS.
Kajal: Snowflake från MUS.
Mascara: XXL från Maybelline.... jaa och nu har jag slängt den!




Primer: Smashbox Photo Finish Foundation Primer.
Bas: Wonder finish makeup Cameo från Maybelline.
Puder: Loose Powder nr 2 från Face.
Rouge: den orangea från min YSL palett.


Läppglans: Bubblegum från TINTe. Varför jag tog det kan man ju verkligen undra så här i efterhand... det ju rosa! Hjärnsläpp! Nåja, jag käkade väl upp det ganska snart och sen hade jag glömt sminkväskan hemma så det blev ingen mer påfyllning den dan...



Japp, det var jag idag det, topp i grönt och oranget mönstrat till denna lilla skapelse.
Nu ska jag gå och skölja ur håret. Sitter här med färg i barret... och på öronen, kinderna, axlarna, runt naglelbanden, i nacken... typ överallt, som vanligt när jag håller på och kladdar... och nu börjar det ju bli för varmt för att dölja alla fadäser med en polotröja, ha ha! Vi får väl se om jag ens kan lägga upp några bilder i morgon med tanke på hur jag ser ut i skrivandes stund.... ha ha ha jag bara skoja...
Nu är det gonatt från en kladdfia!
Sminka lugnt!

8 kommentarer:

Linda H sa...

Tack =) vad glad jag blir! Jag minns inte alls vad jag använde i denna maken faktiskt, men jag tror Rec är inblandad iallafall. Den ljusare är nog en skugga från MIST som heter Silla..

Karin sa...

Jag svarar här också! :D Älskar din mejker förresten!

Nailmail:
Det fungerar precis som en bokklubb. Varje månad presenterar jag ett märke och 6-9 olika färger indelade i tre olika kategorier. Classy med ljusa rosa färger, edgy med lite mer galna färger som grönt och blått etc, och vampy med mörka lila och röda färger.

Antingen väljer du att ha samma stil varje gång och bryr dig inte mer om det, eller så byter du på adminsidorna efter hur du själv tycker eller mailar mig om du vill göra byten.

Kostnaden är svårare att säga då det beror på vilket märke. Nubar Moodies tex kommer troligen kosta 279 kr för tre lack. Det finns alltid info på Vacker & Underbar om aktuella priser och lack samt på Nailmail.se.

Jag kommer också starta en egen Nailmailblogg (med inlägg härifrån men mer sorterat ifall man inte bryr sig om smink!) på nailmail-sajten så det blir ännu enklare att få senaste infon.

marinamake sa...

LindaH! Oh tack vilket snabbt svar... ska genast rota i skåpet ;-) !

Karin! Och supersnabb var du med!! Det låter intressant, men har lite hål i plånboken just nu... ska gå in och läsa mera hos dig, för det skulle verkigen vara kul att vara med!

inthemake sa...

Ohh kanonläckert..önskar att jag gillade orenge på mig själv, men det är något med den färgen som passar alla andra ;))

Sminkan sa...

Det är skitsvårt att "dosera" eye fix och dessutom att få den lagom torr men inte för...

marinamake sa...

Inthemake! Å det skulle nog funka på dig med, sätt svart eller nån annan mörk färg närmast ögat för att skärma av mot ögat, så brukar det funka!

Sminkan! jag börjar märka det... får öva lite!

Emma P sa...

Snyggt! Oranget smink är riktigt häftigt tycker jag...

Och vad synd att lacket inte var bra, för det var en fin färg!

marinamake sa...

EmmaP! Jaa orange är riktigt häftigt, om än lite svårburet ibland. Det är lite i klass med rött på nåt vis. Hm, jaa lacket var väl inte det bästa, men inte värre än att det funkar om man trixar lite.

I morse var det återigen dags att filma in veckans video till min Throwback Thursday serie på kanalen. Så det fick bli en gammal palett från...